Selecteer een pagina

Doelstelling

 

Siddhattha.nl is opgezet om het boeddhisme op een laagdrempelige manier onder de aandacht te brengen.. Natuurlijk is er al veel over het boeddhisme op het internet te vinden, maar die informatie is vaak in het Engels en gaat niet zelden in hoofdzaak over de historie van het boeddhisme en het praktiseren ervan. Bij dit laatste is dan doorgaans meditatie het belangrijkste onderwerp, of de leefregels voor leken.

Siddhattha.nl wil het onderwerp boeddhisme breder weergeven: de blogberichten zijn verdeeld in 12 secties die afzonderlijk van elkaar geraadpleegd kunnen worden. Deze secties omvatten alledaagse onderwerpen zoals lifestyle en voeding, maar ook onderwerpen die meer betrekking hebben op het praktiseren van het boeddhisme of de rituelen die aan een aantal boeddhistische tradities verbonden zijn.

In een later stadium zal de verbondenheid met mensen die affiniteit hebben met het boeddhisme op dit platform gestalte gegeven worden door een forum functionaliteit, die het mogelijk zal maken om met elkaar van gedachte te wisselen over diverse aspecten van de boeddhistische leer of welk ander onderwerp binnen het boeddhisme dan ook. Verder is er een uitgebreide meditatiecursus in ontwikkeling die het mogelijk zal maken om op een laagdrempelige, ‘down to earth’ manier de kracht van meditatie te ervaren.