Selecteer een pagina

Toen ik geïnteresseerd raakte in het boeddhisme, was een van de meest toegankelijke boeken die ik in die tijd heb gelezen, In de voetsporen van de Boeddha van Thich Nhat Hanh. Het boek is lekker vlot geschreven, zonder moeilijke terminologie. Het is geschreven als een roman, wat ervoor zorgt dat dit boek je niet alleen veel leert over het boeddhisme, maar ook gewoon echt boeiend is om te lezen. 

Het verhaal speelt zich af rond Svati, een jonge buffelhoeder die in contact komt met de Boeddha. Aan de hand van de ontmoetingen die de Boeddha heeft met Svati leer je veel over het gedachtegoed van het boeddhisme en over het leven van Siddhattha Gotama, zowel voordat als nadat hij de Boeddha was.

 

Historische bronnen

 

Dat het boek een echte ‘pageturner’ is, betekent zeer zeker niet dat het oppervlakkig is. De schrijver, Thich Nhat Hanh, is een gerenommeerde boeddhistische monnik die vele hooggewaardeerde werken op zijn naam heeft staan. De vele historische bronnen die voor de totstandkoming van dit werk zijn geraadpleegd laten zien dat de auteur niet over een nacht ijs is gegaan bij het werken aan dit boek.

Een echte aanrader als je op een toegankelijke manier kennis wilt nemen het ontstaan van de boeddhistische leer en de verspreider hiervan: Siddhattha Gotama, later de boeddha.